Inschakelstroombegrenzer

Een inschakelstroombegrenzer is standaard leverbaar

Een inschakelstroombegrenzer wordt toegepast om onder andere transformatoren eenvoudig in te schakelen zonder hoge stroompieken. Hierdoor wordt voorkomen dat zekeringen of automaten spontaan afschakelen. Met een stroombegrenzer bespaart u kosten, omdat u de primaire beveiliging op nagenoeg nominale waarde kunt installeren. Zonder een inschakelstroombegrenzer moet u een beveiliging (automaat of smeltveiligheid) kiezen die een aanzienlijk hogere stroomwaarde dan nominaal heeft.

Maak gebruik van onze inschakelstroombegrenzer

Door het plaatsen van een van onze begrenzers, voorkomt u in uw elektrische installatie een hogere selectiviteit van beveiligingen. Hierdoor voorkomt u dus ook een grotere doorsnede van bekabeling. De inschakelstroombegrenzer wordt in serie geschakeld met de primaire zijde van de transformator. Dit zorgt ervoor dat de inschakel- of aanloopstroom beperkt wordt. Wij leveren de inschakelstroombegrenzer standaard in 10A, 16A en 20A en geschikt voor 1 fase transformatoren. Door drie stroombegrenzers te plaatsen, begrenst u eenvoudig een 3 fase circuit. Ook voor andere producten kunt u bij ons terecht. Zo hebben wij bijvoorbeeld gelijkrichters. Wilt u er zeker van zijn dat er geen kortsluiting ontstaat? Zorg er dan voor dat u een goede isolatieklasse kiest. 

Wilt u meer informatie?

Onze ervaren medewerkers verlenen u graag het beste advies, zodat u direct verder kunt. Wij hebben 100 jaar ervaring en leveren altijd maatwerk. Vertel ons uw wensen en wij gaan hiermee aan de slag. Wilt u meer informatie over een van onze producten? Of heeft u vragen over het bestellen? Neem dan contact met ons op en bel naar 076 50 134 51. Voor prijzen stuurt u een mail naar sales@trafa.nl