Over ons

De kracht van samenwerking en vakmanschap leidt altijd tot de beste oplossing voor de klant.

Bedrijfsprofiel

TRAFA heeft een open bedrijfscultuur.

Korte lijnen en directe communicatie zijn kenmerkend voor het bedrijf en zorgen ervoor dat de 24 medewerkers zich verbonden voelen met de organisatie en erg weinig verloop van personeel is. Dit is een absolute meerwaarde voor de relatie met klanten en leveranciers.

In de afgelopen 100 jaar heeft TRAFA een unieke expertise opgebouwd met betrekking tot het produceren van transformatoren, smoorspoelen en gelijkrichters voor lichte en zware industrie en van kleine apparatenbouw tot grote scheepsinstallaties. Hierbij staan goede kwaliteit, service en het bouwen volgens scheepseisen (gekeurd door o.a. Lloyd’s, Bureau Veritas en ABS) centraal.
Naast het leveren van standaard producten, biedt TRAFA flexibele maatwerkoplossingen voor laag-, midden-, en hoogspanning. omdat we werken met een eigen berekeningsprogramma kunnen we snel offertes uitbrengen en mede dankzij het bezit van een eigen kernknipmachine in onze transformatorenfabriek is het mogelijk om orders met spoed uit te leveren.

Producten en diensten

De specialiteit van TRAFA bestaat onder andere uit de verkoop, de engineering en productie van zowel een standaard transformator als klantspecifieke product, zoals:

Visie en doelen

TRAFA blijft zichzelf ontwikkelen en verbeteren met betrekking tot de productie en op het gebied van aftersales. Alles op het gebied van wikkelen, trafokernknippen en stapelen wordt naast het gebruik van de eigen producten ook ingezet voor andere applicaties. TRAFA wil een zo’n breed mogelijk productiepakket aanbieden op het gebied van spanningstransformatie. Daarnaast staat het bedrijf garant voor uitstekende kwaliteit, service en klantgerichtheid. Bovendien beseft TRAFA, als erkend leerbedrijf aangesloten bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), dat het enorm belangrijk is om leerlingen kennis te laten maken met de passie en de werkzaamheden in deze branche. Tegelijkertijd doelt TRAFA op het overbrengen van de juiste deskundigheid en expertise betreffende deze tak van sport, zodat ook in de toekomst vakkundig opgeleide specialisten werkzaam kunnen zijn binnen dit segment. Bij TRAFA krijgen VMBO-leerlingen de kans om een snuffelstage te lopen binnen het bedrijf.

Tot de klantenkring behoren met name installateurs die betrekking hebben op de scheepsbouw, groothandels, machinebouwers, paneelbouwers, spoorwegen en eindverbruikers.

Sinds september 2011 is Trafa een ISO9001 gecertificeerd bedrijf.

Bedrijfshistorie

Sinds jaar en dag is TRAFA specialist op het gebied van transformatoren, smoorspoelen en gelijkrichters.

De historie gaat terug tot 1912 toen het bedrijf in Rotterdam werd opgericht onder de naam REAF. Bij de bombardementen in de tweede wereld oorlog is het toenmalige bedrijfspand aan de Tweede Weenastraat helaas volledig ten gronde gegaan. Het pand van de Kamer van Koophandel werd eveneens getroffen waardoor de gegevens van de exacte oprichtingsdatum van REAF niet te achterhalen zijn. Tijdens de oorlog was het bedrijf operatief vanuit een noodgebouw aan de Coolhaven.

Na de oorlog is een nieuw pand aan de Jufferstraat in Rotterdam gerealiseerd. Na wat omzwervingen in Rotterdam is het bedrijf met ingang van 17 maart 1961 verplaatst naar Etten-Leur en is de bedrijfsnaam veranderd in B.V. Transformatoren- en Apparatenfabriek ‘TRAFA’ . Als merknaam voor de producten bleef REAF echter gehandhaafd. Een personeelsgeschenk, een vaas met daarop een vermelding REAF 1912-1972 ter ere van het 60-jarig jubileum, wijst uit dat het bedrijf bestaat sinds 1912.

VAAS REAF
transformator

In het Belgische Lanaken worden met de overname van een klein wikkelbedrijf onder de naam ‘TRAVOPA’ in 1977 de kleinere transformatoren, spoelen en voorschakelapparatuur vervaardigd. Later wordt het leveringspakket uitgebreid met ‘RESITRA’ midden- en hoogspanningstransformatoren. Dit werd mogelijk gemaakt door een overname van de gietharstransformatorenfabriek uit het HOLEC-concern.

Als gevolg van een management buy-out wordt de bedrijfsnaam in TRAFA BV gewijzigd en worden de merknamen REAF, RESITRA en TRAVOPA vervangen door de merknaam TRAFA. Alle producten die in het verleden onder de toenmalige merknamen zijn geproduceerd, worden nog steeds door TRAFA geleverd.

In november 2009 verhuist Trafa naar een spiksplinternieuw pand aan de Tussendonk 13 te Etten-Leur.

De kracht van samenwerking en vakmanschap leidt altijd tot de beste oplossing voor de klant.

Contact