Machinebouw

Voor veel bedrijven in de machinebouw zijn wij een uitstekende partner gebleken. Samen met onze klanten kijken wij naar de mogelijkheden om de benodigde transformatoren, smoorspoelen en gelijkrichters zó te ontwikkelen en produceren dat deze prima in te passen zijn in de vaak beperkte ruimte die beschikbaar is.

De nulpunttransformator

Toepassing gebied:

- 3-fase- en N-net met asymmetrische belasting.
- 3-fase-net waar geen nul aanwezig is.

Casus 1.
Als gevolg van asymmetrische  -over de fase verdeelde- belastingen kunnen de fasespanningen onderling uiteenlopen. (Nulpuntverschuiving). Het gevolg hiervan is een spanning op de nulleider en dus een nulpuntstroom die ongewenste extra netverliezen veroorzaakt.
Door een nulpunttransformator toe te passen, is het mogelijk om de ongelijkheid in de onderlinge fasespanningen aanzienlijk te verminderen en de verliezen te beperken.

Casus 2.
Indien men over een 3-fasen netaansluiting beschikt waarin geen nulpunt aanwezig is, kan men een nulpunttransformator inzetten om een nulpunt te creëren. Hierdoor is het tevens mogelijk om een 1-fase last aan te sluiten tussen fase en nul.
Voordelen zijn als volgt;

- De stroom in de nulleider wordt gereduceerd.
- Bij enkel belasting in fasen wordt de stroom door het spanningsverschil in de betreffende fase
gereduceerd.
- Het spanningssysteem blijft in zijn geheel dichter bij de ideale symmetrische situatie.
- De netverliezen worden minder

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen door te bellen op telefoonnummer 076-5013451, een email te sturen naar sales@trafa.nl of door gebruik te maken van de onderstaande contactbutton.