HomeTransformatoren

Hoge aanloopstroom kan nadelige gevolgen hebben voor uw motor

Aanloopstroom
  • Directe communicatie
  • Plug & play producten
  • Maatwerkoplossingen

Zorg voor de perfecte hoeveelheid aanloopstroom. Bij Trafa beschouwen wij de productie van aanlooptransformatoren als een specialiteit. Met behulp van speciale software en enkele gegevens, zoals motorspecificaties, aantal schakelingen en aanlooptijd, berekenen we exact de thermische eigenschappen van elke aanlooptransformator. Aanlooptransformatoren worden gebruikt bij het starten van motoren. Als een “grote” motor wordt gestart, gaat er een zeer grote aanloopstroom lopen. Deze hoge aanloopstroom kan voor een generator en een beveiliging van de motor nadelige gevolgen hebben.

Deskundig advies nodig over de aanloopstroom bij uw motor?

Contacteer ons nu

Het beperken van aanloopstroom

Wij bouwen transformatoren met aanloopstroom veelal voor de scheepvaart. In deze branche worden de transformatoren vaak gebruikt om de aanloopstroom te beperken bij het inschakelen van (boeg)schroef motoren. Voor vaste schroeven wordt veelal een frequentieregelaar gebruikt. Bij verstelbare schroeven gebruiken we een aanlooptransformator. Wij leveren standaard de aanlooptransformatoren met extra aftakkingen, en een klixon in de middelste spoel. De aftakkingen zijn ervoor om eventuele afwijkingen van parameters te kunnen corrigeren.

Gebruikmaken van een aanlooptransformator

Conform de Korndorfer schakeling zal, via aftakkingen op de spaartransformator, gereduceerde stroom en spanning aan de motor worden geleverd. Hierdoor is het opgenomen vermogen tot het gewenste niveau gereduceerd. Met dit vermogen dient de motor binnen bepaalde tijd op toeren te komen. Zodra dit punt bereikt is, zal de transformator voor een deel als een smoorspoel tussen de generator en motor staan. Hierna wordt de generator direct op de motor geschakeld en vervolgens wordt de aanlooptransformator uitgeschakeld.

Powered by knowledge

Wij hebben in de afgelopen 100 jaar veel expertise opgebouwd, waarmee wij u graag helpen. Veel van onze producten worden geproduceerd op klantspecificatie. Heeft u vragen over het gebruiken of laten maken van een aanlooptransformator om de aanloopstroom bij u te beperken? Neem dan telefonisch contact met op via 076 50 134 51, of stuur een mail naar sales@trafa.nl.

Informatie

De kracht van samenwerking en vakmanschap leidt altijd tot de beste oplossing voor de klant.

Contact