HomeTransformatoren

Rimpelspanning

Rimpelspanning
  • Directe communicatie
  • Plug & play producten
  • Maatwerkoplossingen

Wanneer de rimpelspanning te hoog is, slijten uw apparaten sneller en dit wilt u natuurlijk voorkomen. Bij Trafa helpen we u graag met deskundig advies over hoe u de rimpelspanning eenvoudig af kunt vlakken. Tevens bieden we ook handige producten aan voor diverse branches, zoals transformatoren.

Weten hoe u de rimpelspanning in uw apparatuur eenvoudig af kunt vlakken?

Contacteer ons nu

Hoe lager de rimpelspanning, des te langer de levensduur

Wanneer de rimpelspanning bij uw product laag genoeg is, zorgt dit ervoor dat uw apparaat langer meegaat. Is er sprake van een te hoge rimpelspanning? Dan vlakt u de spanning het beste af. Het afvlakken van de rimpelspanning gebeurt meestal na het gelijkrichten van de spanning met een gelijkrichter. Daarna vlakt u de spanning af met een afvlakcondensator. Deze condensator functioneert als een soort opslagreservoir. Zodra de spanning stijgt, slaat de condensator de spanning op en geeft deze weer vrij zodra de spanning daalt. Hierdoor wordt de rimpel kleiner. Bij ons vindt u een breed aanbod aan kwalitatieve producten voor verschillende branches, van de kleine apparatenbouw tot de zware industrie.

Laat u door ons adviseren

Trafa is gevestigd in Etten-Leur, vlak bij Breda en u vindt bij ons kwalitatief hoogwaardige inductoren, transformatoren en spoelen voor onder meer de machinebouw, spoorwegen en overheden. Tevens adviseren we u graag over hoe u bijvoorbeeld de rimpelspanning verlaagt. Neem snel contact met ons op door te bellen naar 076 50 134 51 of door een e-mail te sturen naar sales@trafa.nl.

Informatie

De kracht van samenwerking en vakmanschap leidt altijd tot de beste oplossing voor de klant.

Contact