HomeTransformatoren

Ringkerntrafo

ringtransformator
  • Directe communicatie
  • Plug & play producten
  • Maatwerkoplossingen

De ringkerntrafo is een speciale uitvoering van een kerntransformator. Deze ringtransformator bestaat uit een ringvormig gewikkelde band van silicium ijzer, die later wordt geïsoleerd. Wanneer u uw producten bij Trafa koopt, bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit. Met onze jarenlange ervaring leveren wij keer op keer maatwerk. Bij ons vindt u energiezuinige producten met een lage CO2-voetprint.

Bent u op zoek naar een top kwaliteit ringkerntrafo?

Contacteer ons nu

Een hoger rendement dankzij een ringkerntrafo

Een ringkerntrafo is een van de vele soorten transformatoren die u bij ons kunt kopen. De naam doet het al vermoeden: de kern bestaat uit een ringvorm waar met koperdraad een aantal wikkelingen is aangebracht. Een ringtransformator is een soort kerntransformator die de wisselspanning omzet naar een spanning met een andere waarde. Meestal gaat het hierbij om een netspanning van 230V die naar een lagere waarde wordt omgezet. Zo kunt u bijvoorbeeld een halogeenlamp van 12V voeden. Een ringtrafo heeft een hoger rendement, omdat de windingen zo goed mogelijk over de gehele ijzeren kern zijn verdeeld, wat voor een hogere stroomdichtheid zorgt. Een ringtransformator is bovendien ook compacter dan een gewone kerntransformator, zodat u deze ook in kleine compartimenten kunt integreren. 

Welke mogelijkheden bieden wij?

De ringkerntrafo is verkrijgbaar in meerdere vermogens. U kunt bij ons terecht voor een ringtransformator tot 5kVA in diverse beschermingsgraden. Als u bij ons een kerntransformator of een ander product aanschaft, stemmen we deze af op uw behoeften en leveren we maatwerk. We beschikken echter ook over een standaard productaanbod met genoeg keuze en van hoge kwaliteit. Of u nu een gewikkelde transformator, een ringkerntrafo of een kerntransformator wilt aanschaffen; bij ons vindt u wat u zoekt!

Geef uw wensen aan ons door en wij maken de ringkerntrafo op maat

Bij Trafa in Etten-Leur, in de buurt van Breda, bieden we iedere dag opnieuw maatwerk aan. Bij ons koopt u onder meer een ringtransformator, kerntransformator en producten voor het beperken van de aanloopstroom. Wilt u meer weten over ons, zoals onze prijzen, levertijden, hogere vermogens of andere specificaties van een ringtransformator? Of wilt u meer informatie over de juiste isolatieklasse voor uw product? Neem dan contact met ons op door te bellen naar telefoonnummer 076 50 134 51 of stuur een e-mail naar sales@trafa.nl.

Informatie

De kracht van samenwerking en vakmanschap leidt altijd tot de beste oplossing voor de klant.

Contact